Facebook Takip edebilirsiniz

31 Ocak 2012 Salı

GİB DUYURU : Basit Usule Tabi Mükelleflerimiz İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi Verme Dönemi 1 Şubat 2012 Tarihinde Başlıyor.

 

Basit Usule Tabi Mükelleflerimiz İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi Verme Dönemi 1 Şubat 2012 Tarihinde Başlıyor.

Geliri, sadece Basit Usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükelleflerimiz için beyanname verme süresi 1 Şubat 2012 tarihinde başlıyor. Mükelleflerimiz 2011 yılı kazançlarına ilişkin beyannamelerini, Şubat ayının başından yirmibeşinci günü akşamına kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine verebilirler.

Şubat ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi, Şubat ve Haziran aylarında olmak üzere, vergi tahsiline yetkili olan banka şubeleri, bağlı bulunulan vergi dairesi veya bağlı bulunulan vergi dairesinin belediye sınırları dışındaki herhangi bir vergi dairesine iki eşit taksitte ödenebilecektir.

Ayrıca Basit Usule tabi mükelleflerimizin vergisel yükümlülüklerini yerine getirirken faydalanmaları amacıyla Başkalığımızca hazırlanan "Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi"ne vergi dairelerinden ve Başkanlığımız internet adresinde yer alan Form ve Yayınlar kısmından ulaşılabilir.

 

Söz konusu Rehbere ulaşmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi