Facebook Takip edebilirsiniz

30 Ocak 2012 Pazartesi

Tüketici şikayetlerinde yen dönem!

 

Tüketici şikayetlerinde yen dönem!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), vatandaşların sabit ve mobil telefon ile internet hizmetlerine ilişkin şikayet başvurularını daha etkili bir şekilde takip edebilmeleri ve söz konusu başvuruların kısa sürede sonuçlandırılabilmesi amacıyla uygulamaya koyacağı internet üzerinden online şikayet uygulaması yarın başlıyor.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BTK bünyesinde kurulacak ve işletilecek Online Şikayet Bildirim Sistemi ile tüketicilerin şikayetlerini internet üzerinden online olarak ulaştırabileceklerini belirtti.

Sabit ve mobil telefon ile internet hizmetlerine ilişkin şikayet başvurularının daha etkili bir şekilde takip edilebilmesi ve söz konusu başvuruların kısa sürede sonuçlandırılabilmesi amacıyla online şikayet uygulamasını başlatacaklarını ifade eden Yıldırım, bir süredir test çalışmaları devam eden Online Şikayet Bildirim Sistemi ile internet üzerinden yapılacak şikayet başvurularının, 1 iş günü içinde ilgili işletmeciye iletilmesi ve başvuruların işletmeci tarafından kısa sürede sonuçlandırılmasının sağlanacağını belirtti.

Sistem nasıl işleyecek?

Şikayetlerin iletilebilmesi ve başvurularla ilgili işlemlerin takip edilebilmesi için öncelikle "tuketici.btk.gov.tr" internet adresine girilerek sisteme üye olunması gerektiğini ifade eden Yıldırım, üyelik işlemini gerçekleştiren ve sisteme giriş yapanların şikayet başvurularını bu şekilde iletebileceklerini kaydetti.

Bu şekilde yapılan şikayet başvurularının BTK’nın ilgili birimleri tarafından incelenerek 1 iş günü içinde ilgili işletmeciye iletileceğini ve yapılan işlemler hakkında bilgi isteneceğini belirten Yıldırım, "Vatandaşlar, başvuru sonucunu ve aşamalarını aynı siteden takip edebilecek. İşletmeci cevapları doğrultusunda Kurum düzenlemelerine aykırı veya yaygın tüketici mağduriyetine neden olan hususların tespit edilmesi halinde konu incelenecek ve hızlı bir şekilde sorunun çözümü sağlanacak" dedi.

Bakan Yıldırım, teknolojideki gelişmelerle birlikte telefon ve internet gibi iletişim araçlarının vazgeçilmez olduğunu belirterek, tüketicilerin bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanması için şimdiye kadar önemli çalışmalar yaptıklarını ve yeni projelerle bu çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

Tüketicilerin aldıkları hizmetlerden memnun kalmasının tüketiciler kadar bu sektörde hizmet veren işletmeler açısından da önem taşıdığını vurgulayan Yıldırım, "Online Şikayet Bildirim Sistemi, tüketicilerin yaşadıkları sorunların hızlı bir şekilde çözülmesine katkı yapacağı gibi işletmecilere de bu sorunları kısa sürede çözerek müşteri memnuniyetini artırma imkanı tanıyacaktır" diye konuştu.

-"Sanal dünya, yalan dünya olmamalı"- İnternetin, hayatın her alanını kapsamaya başladığını ancak, insan hayatını kolaylaştıracağı yerde, zorlaştırmamasının önemli olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti: "Sanal dünya, yalan dünya olmamalı. Bir taraftan yasal altyapısı oluşturulmalı. Öte yandan, her türlü art niyetli girişimlere karşı gerekli koruma önlemleri alınmalı. Bizler de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için, sektördeki gelişmeleri takip edip, yapılması gereken bir şey olursa onu hızla yapmaya gayret gösteriyoruz.

Bir süredir test çalışmaları devam eden Online Şikayet Bildirim Sistemi, yarın tüketicilere hizmet vermeye başlayacak."

http://haber.gazetevatan.com/tuketici-sikayetlerinde-yen-donem/427725/2/Ekonomi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi