Facebook Takip edebilirsiniz

27 Eylül 2012 Perşembe

Maliye oltası vatandaşı kızdırdı




Maliye oltası vatandaşı kızdırdı


Gündem / Maliye oltası vatandaşı kızdırdı 

Maliye, borcu olsun olmasın milyonlarca mükellefe ‘’Borcunuz var, ödemezseniz haciz işlemi yapılacaktır’’ diye mektup gönderdi. Vatandaş kızdı.




ANKARA- Maliye Bakanlığı borcu olsun olmasın milyonlarca mükellefe ‘’Borcunuz var, ödemediğiniz taktirde haciz işlemi yapılacaktır’’ diyerek mektup gönderdi. Kayıtları inceleyip borçlu olanların saptanmasının uzun zaman alacağını düşünen Vergi Daireleri, bu nedenle borcu olmayanlara da mektup gönderdi.

Mektupta mükelleflerin ödenmemiş ya da eksik ödenmiş borcu bulunduğu öne sürülerek, amme alacakları yasası uyarınca işlem yapılacağı, banka hesabı gayrimenkul ya da taşıtlarının haciz edileceği belirtilerek, en kısa sürede vergi dairesine müracaat etmeleri istendi.

Mektubu alan binlerce kişi Vergi Daireleri önünde uzun kuyruklar oluştururken kayıtlarının tetkik ettiren çok sayıda vatandaş borcu olmadığını öğrendi. Vergi Dairesi yetkilileri tek tek borçluların çıkarılmasının uzun zaman alacağı gerekçesiyle herkese mektup gönderildiğini savundular. Memurlar ile mükellefler arasında bu nedenle tartışmalar da yaşandı.

 

http://www.thelira.com/haber/106769/maliye-oltasi-vatandasi-kizdirdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi