Facebook Takip edebilirsiniz

17 Ekim 2012 Çarşamba

Bildirim süresine uymazsanız işveren tazminat talep edebilir

Bildirim süresine uymazsanız işveren tazminat talep edebilir

SORU: Bir bilgisayar firmasında teknik eleman olarak çalışıyorum. Fakat, işyerindeki çalışma koşullarının ağırlığından dolayı işyerinden ayrılmak istiyorum.
Benim de önceden iş sözleşmesini feshedeceğimi bildirmem gerekir mi? Bu kural sadece işverenler için mi geçerlidir?

CEVAP: İş sözleşmelerinin haklı nedenli fesih sebebi ile feshedilmediği durumlarda, sözleşmenin feshinden önce bildirim sürelerine bağlı kalınarak diğer tarafa sözleşmeyi sona erdirmek istendiğinin yazılı şekilde bildirimi Kanun tarafından esas kabul edilmektedir.
Haklı nedenli bildirimli fesihler derhal yürürlüğe konulabilir ve İş Kanunu’nun 26. Maddesinde belirtildiği üzere 6 iş günü içinde kullanılmalıdır. Bu konuda işçi veya işveren ayrımı bulunmamaktadır.
İşten ayrılmayı istemeniz durumunda, sağlık nedenleri, iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık veya işin durması benzeri nedenler dışındaki, yani yukarıda belirttiğim İş Kanunu’nun 24. maddesinde yazılı haklı sebepler dışındaki durumlarda, siz de işverene o işyerinde çalıştığınız süreye göre uygun olan bildirim süresine uygun bir zaman dilimi içinde bildirimde bulunmalısınız.
İşçinin kendi isteğiyle işten ayrılması durumunda, ayrılmanın nedeni önem taşımaksızın herhangi bir ihbar tazminatı hakkı doğmamaktadır. Ancak, asıl önemli ve dikkat etmeniz gereken eğer bildirim süresine uymaksızın işi bırakırsanız, işverenin de sizden ihbar tazminatını talep edebilme hakkının olmasıdır.
Dolayısıyla, böyle bir ihbar tazminatı ödeme ile karşı karşıya gelmemeniz için bildirim sürelerine uygun olarak iş sözleşmenizi feshetmenizde fayda vardır.
İhbar süreleri İş Kanunu’nun 17. maddesinde düzenlenmiştir ve - işi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta, - işi altı aydan bir buçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için dört hafta, - işi bir buçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için altı hafta, işi üç yıldan fazla sürmüş işçi için ise sekiz hafta sonra iş sözleşmesi feshedilmiş sayılmaktadır.

Devrim Avcı

http://www.evrensel.net/news.php?id=38304

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi