Facebook Takip edebilirsiniz

12 Ekim 2012 Cuma

Tamamlayıcı sigorta başlarsa Bütün özel hastaneler SGK’lılara açılır / Ali TEZEL

Tamamlayıcı sigorta başlarsa

Bütün özel hastaneler SGK’lılara açılır

 

Özel hastanelerden bazıları SGK’lıları kabul ediyor bazıları da fiyatlar çok düşük diyerek kabul etmiyor. Tamamlayıcı sigorta uygulamasına ise 6 ay önce yol verildi ama daha ortada poliçe satan sigorta şirketi yok. Biz de konuyu taraflardan biri ile görüşerek gündeme getirmeye ve tamamlayıcı sigorta gelsin diye gündemde tutmaya devam ediyoruz….

 

 

Kamuoyunca Alman, Vatan ve İtalyan Hastanesi diye bilinen hastaneleri bünyesinde barındıran, resmi ismi Üniversal Hastaneler Grubu olan, Türkiye’nin en yaygın hastane gruplarından birinin CEO’su Esat Erkuş ile değerlendirdik. Grubun 7 ilde 12 hastanesi var. 12 Hastaneden Taksim Alman Hastanesi ile Kardiyoloji, Kardiyovasküler cerrahi (KVC)ve acil dallarında, İzmir Ege Sağlık Hastanesi ile KVC, Kardiyoloji, onkoloji ve acil dallarında SGK ile sözleşmesi var diğer dallarında SGK’lı hasta kabul etmiyorlar. Türkiye’nin en lüks hastanesi denilen Universal Çamlıca Hastanesi dahil diğer illerdeki hastanelerinde ise tüm SGK’lıları kabul ediyorlar.

 

***KALİTE POLİTİKAMIZI TAMAMLAYICI SİGORTA İLE KORUYABİLİRİZ

Üniversal Hastaneler Grubu CEO’su Esat ERKUŞ, SGK ile sözleşme yapmadıkları hastane ve branşlarda, hastalar için Türk Tabipleri Birliği fiyatlarını uyguladıklarını ve SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatları ile TBB fiyatları arasında büyük farklılık olduğunu ifade ederken, halen uygulanmaya fiilen başlanmayan Tamamlayıcı Sigorta ile SUT ile TBB fiyatlarının birbirine çok yaklaşacağını ve mevcut kalite politikaları ile tüm hastane ve branşlarda SGK’lı hasta kabul edeceklerinin de altını çiziyor.

 

***TAMAMLAYICI SİGORTADAN 4 KAT FARK BEKLİYORUZ

Henüz ortada SGK’lı hastalar için sigorta poliçesi satan Tamamlayıcı Sigorta şirketi yok. Şayet, Tamamlayıcı Sigorta Şirketleri poliçe satmaya ve grubumuz ile de sözleşme yapmaya başlarlarsa SUT fiyatlarının 4 katı gibi bir farkı vatandaştan değil tamamlayıcı sigorta şirketlerinden alacağımızı tahmin ediyoruz. Şu an ise SGK ile sözleşme yaptığımız dal ve hastaneler için SUT fiyatlarının yüzde 30’u ile yüzde 90’ı kadar farkı vatandaştan istiyoruz. Tamamlayıcı sigortalı olacak vatandaşlarımızdan ise uygulama başladığında tek bir kuruş bile fark almadan, tüm farkı tamamlayıcı sigorta şirketlerinden istemeye başlayacağız.

 

***TAMAMLAYICI SİGORTA POLİÇESİ DE UCUZ OLMALI

Halen yıllık kişi başı 2000 lira gibi olan özel sağlık sigorta poliçeleri 75 milyonluk nüfusumuza oranlarsak çok düşük oranlarda satın alınmaktadır. 2012 Ocak ayından beridir tüm ülkenin zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) sahibi olduğu düşünülürse, Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Poliçesi alabilecek nüfusun da çok büyük sayılarda olabileceğini tahmin ediyoruz. Ancak, bütün ülkenin tamamlayıcı sağlık sigorta poliçesi satın alabilmesi için yıllık poliçe bedellerinin düşük rakamlı olması da gerekir. Bizim beklentimiz poliçelerin yıllık 400 veya 600 lira gibi olmasıdır.

 

***VERİ BANKAMIZI ŞİRKETLERLE PAYLAŞABİLİRİZ

1974 yılından beridir faaliyette bulunan grubumuzun elinde çok sayıda hastamıza ait telefon ve adres veri bankası var. Mevzuata aykırı bulunmazsa, Tamamlayıcı Sigorta şirketleri ile veri bankamızı paylaşır ve Tamamlayıcı Sigorta şirketlerinin poliçelerinin yüksek sayılara ulaşmasını isteriz. Bu halde daha çok sayıda hasta özel hastanelere gelip, ceplerinden tek kuruş çıkmadan hizmetlerimizden yararlanabilirler.

 

***ÇAMLICA HASTANEMİZ SGK’LI HASTALARI KABUL EDİYOR

Çok lüks hasta odalarına ve yüksek standartlarda teknolojik alt yapıya sahip Universal Çamlıca Hastanemiz uzun süredir SGK’lı hastaları tüm dallarda kabul ediyor ama bu hastanemizi çok duyuramadık. Yakında bu hastanemiz için lansmanlara da başlayacağız ki, SGK’lılar bu güzel hastanemizden yararlanabilsinler istiyoruz. Bu arada Taksim’de bulunan İtalyan Hastanemiz de Türkiye’nin sadece kanserli hastaları kabul eden tek Onkoloji hastanesidir. Geçen hafta da bu hastanemizde İtalya eski Sağlık Bakanını ve eşlerini ağırladık

Ali TEZEL

http://alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=5736

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi