Facebook Takip edebilirsiniz

24 Aralık 2012 Pazartesi

Sosyal Güvenlik Kurumunda Ne Kadar Beklersiniz / Dilek ETE

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDA NE KADAR BEKLERSİNİZ

 

Ülkemizde Bakanın bile Allah devlet kapısına düşürmesin dediği yerde bürokrasiden şikayet etmek doğru olmayacaktır. Devlete ait kurumlarda belirli bir standart oturtulamadığı için eğer denk gelirde işini doğru yapan eli çabuk çoğunlukla akşam olsa da eve gitsek modunda olmayan bir servise denk geldiyseniz işleminiz çabuk biter. Yoksa öyle sabah verdiğin dosya veya işlem akşama bitmez. Kaç gün sonra sonuç alınacağı da size söylenmez. Dipsiz bir kuyudur çoğunlukla kamudaki işler ,bunu baştan bildiğiniz içinde kabullenirsiniz.

Yıllardır devam eden Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları son zamanlar da yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

4.4.2012’de Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik de değişiklik yapılmıştır.Yapılan değişiklikle Sosyal Güvenlik Kurumunun hangi Müdürlüğüne başvuru yapıyor iseniz burada işleminizin ne kadar süreceği belirlendi.Ayrıca kuruma yaptığınız başvuruda hangi evrakları getirmeniz gerektiği de listelendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İnternet sayfasının, http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/kurumsal/verilen_hizmetler/ linkinden giriş yaptığınızda önünüze açılan harita da işlem yapacağınız Sosyal Güvenlik Müdürlüğünün üstünü bir kez tıklamanız yeterlidir. Açılan sayfada ilgili müdürlük de hangi başvurunun ne kadar süreceği hangi evraklarla başvurmanız gerektiği ayrıntıları ile yer alır.

Eğer sistemi oturtabilirlerse her memurun keyfiyetine kalmış talep edilen gereksiz evraklar da ortadan kalkmış olacaktır. İstenen belgeler dışında evrak talep edilemeyecek başvuruların sonuçlanması günler sürmeyecektir.İşlemlerin artık Bilgisyarlardan yapıldığı düşünülecek olursa aslında çok da zor değildir.

Kuruma yaptığınız başvurunun nasıl devam ettiği konusunda yine SGK internet sitesinden EVRAK TAKİP bölümünden işlemlerinizi takip edebilirsiniz.Her ne kadar ZİMMETTEN ÇIKARILDI veya Servise gönderildi gibi kalıplaşmış cümleleri kullansalar da en azından evrağınızın takip edildiğini öğrenmiş oluyorsunuz.

Bürokrasinin yerini hizmete bıraktığı günlerin geleceğini umut ediyoruz. Sağlıkla Kalın…

 Dilek ETE

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=5886

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi