Facebook Takip edebilirsiniz

26 Ağustos 2014 Salı

ASMMMO VE GİB BA-BS BİLDİRİMLERİYLE İLGİLİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

ASMMMO VE GİB BA-BS BİLDİRİMLERİYLE İLGİLİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı ve Oda Sekreteri Nevzat Akkaya, meslek mensuplarının iş yükünün önemli bir kısmını oluşturan Ba-Bs formları ile ilgili önemli bir projeyi hayata geçirmek için Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) yetkilileriyle ilk toplantısını yaptı. Ba-Bs bildirimlerinin meslek mensuplarının mesaisinin çok önemli bir kısmını işgal ettiğini ve iş yükünü artırdığını söyleyen Okkalı, "Meslektaşlarımızın yükü her geçen gün artıyor. Ba-Bs bildirim formları bu yüklerden biri.Oda olarak bizim GİB'den talebimiz, Ba-Bs bildirimlerindeki oto kontrol sisteminin başlatılmasını ve hata olan firmalarla ilgili  olarak meslek mensuplarına uyarı mesajı gönderilmesini istiyoruz. Böylece hem meslek mensuplarımızın hem vergi müfettişlerimizin iş yükü hafifleyecek. Bu uygulama ile işini düzgün yapan fakat sehven yapılan hatalar nedeniyle mükelleflerin cezai müeyyide ile karşılaşmasının önüne geçilmiş olacak.  10 günlük dezeltme beyannamesi verme süresinde hatalı bildirimler düzeltilecektir. Amacımız hem mükellefi hem de devletimizin hak ve menfaatlerini korumak" dedi.
 
Oda Sekreteri Nevzat Akkaya ise her eki kurumun da uzmanlarından bir heyet oluşturularak çalışma yapmasını önerisinde bulundu.
 
GİB yetkilileri ise konuyu teknik olarak inceleyeceklerini ve on beş gün içinde uzmanlarca konuyla ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ifade ettiler.  Öte yandan ASMMMO ve GİB yetkililerinden oluşan heyet on beş gün sonra tekrar bir araya gelecek ve Ba-Bs formları ile ilgili GİB tarafından hazırlanan raporu masaya yatırmak üzere toplantıya son verildi.
 

http://www.asmmmo.org.tr/haber-detay/asmmmo-ve-gib-ba-bs-bildirimleriyle-ilgili-ilk-toplantisini-yapti/443

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi