Facebook Takip edebilirsiniz

26 Ağustos 2014 Salı

Promosyon torbası

 
Yılbaşında başlayan promosyon görüşmelerinin neticesini merakla bekleyen emekliler, yasal düzenleme istiyor. Talebin Torba Tasarı'ya girmesi gündemde

Maaş zamları konusunda birlik isteyen ve bu konuda yapılan çalışmaları dört gözle bekleyen emekliler, promosyon konusunun da yasa ile çözülmesini talep ediyor. Emeklilere bankalar tarafından promosyon ödenmesi konusu ilk olaraktoplu sözleşme görüşmeleri sırasında gündeme gelmişti. Kamu çalışanlarının maaş aldıkları bankalar tarafından ödenen promosyon parasının emekliler için de geçerli olması gündeme geldi. Bunun üzerine SGK, emekli maaşlarınıödeyen kamu bankalarıyla masaya oturdu. Uzun görüşmelerde banka yöneticileri çok düşük rakamlar önerince netice alınamadı. Emekliler bunun üzerine özel bankalarla da görüşülmesi gerektiğini öne sürdü. Bu tartışmalar yaşanırken, özel bankalar reklam kampanyaları başlatarak emekli maaşlarını kendi bünyelerine çekmek için yarış başlattı. Nakit para önerenler gibi çeyrek altın veren bankalar bile ortaya çıktı.

BİR MADDE ÇÖZEBİLİR
Emekliler şimdi konunun bir yasal zemine oturtulmasını istiyor. Bunun için Meclis'te görüşmeleri süren Torba tasarıya bir madde eklenmesi gerekiyor. Eklenecek madde ile emeklilerin maaş aldıkları bankaların promosyon ödemeleri zorunlu hale gelmiş olacak.

900 LİRAYI BULABİLİR
Promosyon ödemelerinde çeşitli formüller uygulanıyor. En çok uygulanan ise brüt maaşın üçte ikisinin ödenmesi. Anlaşılan dönem boyunca memurların maaşının üçte ikisi promosyon olarak ödeniyor. Bu süre 1 ile 3 yıl arasında değişiyor. Bu hesap emeklilere uygulandığı taktirde ortalama bin 500 lira maaş alan bir emeklinin promosyon miktarı900 lirayı bulacak.

TAKVİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi