Facebook Takip edebilirsiniz

29 Eylül 2014 Pazartesi

Borçsuz Hayat

Borçsuz Hayat
 
Vergi, prim, ceza gibi borçları olanlar dikkat! Torba yasa ile getirilen taksit avantajından yararlanmak ve faiz yükünden kurtulmak için başvuru zamanı geldi. Süreye dikkat edin...
 
Torba yasanın getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyenler için başvuru zamanı geldi. Vergi, prim, ceza gibi borçları yapılandırmak, faiz yükünden kurtulmak için başvuru süresini kaçırmamak gerekiyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler:- VERGİ İÇİN SON TARİH 1 ARALIK: Vergi ile ilgili kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin, 1 Aralık 2014mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idareye (vergi dairesi-belediye) başvuruda bulunmaları gerekiyor. Vatandaşlar, 31 Aralık 2014'e kadar peşin ödeme yapabilecek, taksitle ödeme seçeneğini tercih eden borçluların ilk taksit ödemesi ise yine bu tarihe kadar olacak.Maliye Bakanlığı'nın tebliği yayımlandı. Vergi borcu olanlar artık ister vergi dairelerine ister de Gelir İdaresi'nin internet sitesinden başvurabilecek.
PRİM BAŞVURUSU EKİM'DE BAŞLIYOR: Sigorta, işsizlik sigortası, ek karşılık primi, sosyal güvenlik destek, sigorta primi, topluluk sigortası primi alacakları, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitim katkı payı, eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi alacakları için Ekim'den itibaren 3 ay içinde başvuruda bulunulması gerekiyor.
ARAÇ MUAYENESİNE DİKKAT: Araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 31 Aralık 2014'e kadar yaptırmaları halinde, gecikilen her ay için alınan yüzde 5 fazla yerine, kanunun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül'e kadar Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranı, kanunun yayımı sonrası ise yüzde 1 fazla ücret alınacak. Yapılandırma kapsamına, 11 Eylül itibariyle zorunlu araç muayenesi yaptırılması gerektiği halde süresinde yaptırılmamış olan araçlar girecek.
HASTANE KAPISI AÇILIYOR
BAĞ-KUR'a olan borçlarını yapılandırarak ilk taksitlerini ödeyenler ve aile fertleri, sağlıktan yararlanmaya başlayacak. Bir takvim yılında taksitlerini 2 kez aksatan, bu hakkını kaybedecek.
İlk defa gelir testine başvuracak olanların, Ekim'den itibaren 31 Mart 2015'e kadar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'na test başvurusu yapması gerekiyor. Bu durumda, genel sağlık sigortası tescili, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecek, tespit edilen seviyeye göre primler belirlenecek.
 
TAKVİM
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi