Facebook Takip edebilirsiniz

30 Eylül 2014 Salı

Erken Emeklilik Formülü

 
Erken Emeklilik Formülü
Stajyerlik sürelerinin de emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Takvim, çalışmaya ulaştı. Bu süreler borçlanılarak erken emekli olunabilecek
 
Her çalışanın hayali emekli olmak. Hayata geçen torba yasayla gelen erken emeklilik müjdelerine bir yenisi eklendi.Stajyerlikte geçen sürelerin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Takvim'in edindiği bilgiye göre; bu süreleri borçlanma imkanı verilecek. Çalışanlara, stajyerlik dönemini borçlanma imkanıyla erken emeklilik yolu açılacak. 

SİSTEM NASIL? 
Mevcut sistemde, stajyer iken alınan girişler emeklilik hesabında giriş olarak sayılmıyor. Çünkü; stajyerken sadece kısa vadeli sigorta primleri, yani iş kazası, meslek hastalığı, analık primleri yatıyor. Emeklilikte geçerli olan uzun vadeli sigorta primleri olan yaşlılık, malüllük primleri ise stajyerken yatmıyor.
 
Dolayısıyla stajyer olarak geçen süreleremeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuya el attı. Stajyerlik döneminin emeklilik hesabında sayılması için çalışma başlatıldı. Bakan Faruk Çelik de, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, bu konunun gündemlerinde olduğunu söyledi.takvim, çalışmanın detaylarına ulaştı.
 
Buna göre; stajyerlikte geçen süreler için borçlanma hakkı verilmesi gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse, çalışanlar stajyerlik dönemini borçlanarak erken emekli olabilecek.Sigorta girişi daha erken olacağı için emeklilik yaşı da geriye çekilecek.
 
TAKVİM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi