Facebook Takip edebilirsiniz

25 Eylül 2014 Perşembe

Esnafın Borç Faizi Silinecek


Esnafın Borç Faizi Silinecek
Esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatiflerine ana para borcunun 31 Ekim'e kadar ödenmesi durumunda faiz borcu silinecek.

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Şu andan itibaren 31 Nisan 2014 itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık ana para borcunun, müracaat tarihi olan 

31 Ekim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizinin tamamı silinecek" dedi. Canikli, esnaf ve sanatkarın kredi finansman ihtiyacının karşılanması için bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bu çerçevede Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara uygun imkanlarla kredi sağlandığını kaydetti.  

ESNAF YENİ BİR SAYFA AÇACAK

Torba Yasa ile kamu alacaklarının önemli bölümünün yapılandırıldığını hatırlatan Canikli, bu kapsamda ödenemeyen ciddi miktardaki kamu alacağı için yeniden tahsil yolu aranmaya çalışıldığını ifade etti. Benzer bir durumun kefalet kooperatiflerinde de görüldüğüne dikkati çeken Canikli, "Tüm esnaf ve sanatkar kardeşlerimize hayırlı olsun. Esnaf ve sanatkarlarımız açısından bugünden itibaren yeni ve borçsuz bir sayfa açılacak" şeklinde konuştu.

AKŞAM


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi