Facebook Takip edebilirsiniz

23 Eylül 2014 Salı

Maaş Güvenliği

 Maaş Güvenliği
Özel güvenlikçilerin maaşlarını artıracak çalışma, heyecana yol açtı. Taslak yasalaşınca silahlı güvenlikçi, en az 1.515 TL maaş alacak
 
TAKVİM'in duyurduğu özel güvenlik görevlilerine yönelik yasa hazırlığı büyük yankı uyandırdı. İçişleri Bakanlığı'nınhazırladığı kanun tasarısı taslağında yer alan maaş müjdesi, özel güvenlikçiler arasında sevinçle karşılandı. Taslakta büyükşehir statüsündeki illerde, çalışan güvenlik personelinin maaşlarının belli bir kritere göre ödenmesi kararlaştırıldı.
 
Silahlı olarak çalışacak özel güvenlik görevlilerine verilecek net ücret, net asgari ücretin yüzde 70fazlasından, silahsız olarak çalışacak olanlara verilecek net ücret, net asgari ücretin yüzde 40 fazlasından az olamayacak. Diğer illerde ise silahlıya ödenecek net ücret asgari ücretin yüzde 30 fazlasından az olamayacak.Sektörde düşük maaş yaygın olduğu için taslak hayata geçtiğinde çok sayıda özel güvenlik görevlisinin maaşında artış yaşanacak.
 
Halen net asgari ücret 891 lira olarak uygulanıyor. Bu doğrultuda, düzenleme yürürlüğe girdiğinde, büyükşehirlerde çalışan özel güvenlik görevlilerinin maaşısilahlı ise bin 515, silahsız ise bin 247 liradan az olamayacak. 

KESİNTİLER DE KALKIYOR 
Öte yandan taslak sadece maaşlara alt sınır getirmiyor,özel güvenlik görevlilerinin çalışma usullerini yeniden düzenliyor. Taslağa göre; özel güvenlik görevlileri maaşlarından üniforma, teçhizat, fişek bedeli gibi çeşitli adlar altında herhangi bir kesinti yapılamayacak. Silahlı ve silahsız görev yapacak özel güvenlik görevlileri sadecearşiv araştırmasından değil, daha kapsamlı olan güvenlik soruşturmasından geçirilecek.
 
TAKVİM
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi