Facebook Takip edebilirsiniz

30 Eylül 2014 Salı

O Parayı Artık SGK Ödeyecek

 
O Parayı Artık SGK Ödeyecek

Danıştay 15. Dairesi'nin, Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki "ilaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez" ibaresini hukuka aykırı buldu.
 
İzmir Barosu üyesi avukat Cem Durdu, yaptığı açıklamada, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan anjiyo operasyonu ile kroner arter darlığının saptanan müvekkili Hüseyin Durdu'ya ilaç salımlı kroner stent takıldığını belirtti.

SGK'dan emekli olan müvekkilinin SGK'nın ödeme yapmadığı için bu stend bedelini kendisinin ödediğini dile getiren Durdu, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"SGK'nın bu uygulamasının TC Anayasasının Sosyal Devlet ilkesine, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Siğortası Yasasına aykırı olduğunu
ileri sürerek, ilgili tebliğin 7.1. Maddenin 18. fıkrasında yer alan "...ilaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez" ibaresinin iptali için Danıştay'a dava açılmıştır. Danıştay 15. Daire tarafından yapılan yargılama sonunda, davanın kabulü ile Sağlık Uygulama Tebliğinin 7.1. Maddesinin 18. fıkrasındaki "...ilaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez" ibaresi hukuka aykırı görülerek iptaline karar verilmiştir. Bundan böyle, ilaç salımlı koroner stent bedelleri yargı kararı uyarınca SGK tarafından ödenecektir."
 
SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi