Facebook Takip edebilirsiniz

21 Ekim 2014 Salı

BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK


BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (j) bendinde yer alan "28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı" ibaresi "6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"l) Faaliyet izninin daha önce Kurum tarafından 42 nci maddenin birinci fıkrasının (c) bendi dışındaki bentlerinden biri nedeniyle iptal edilmemiş olması,"
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan "veya hükmün açıklanması geri bırakılmış" ve "milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk," ibareleri yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"g) Faaliyet izninin daha önce Kurum tarafından 42 nci maddenin birinci fıkrasının (c) bendi dışındaki bentlerinden biri nedeniyle iptal edilmemiş olması,"
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "ara verilen" ibaresinden sonra gelmek üzere "fazla" ibaresi eklenmiştir.
MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiş, aynı maddenin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"Kurumca gerekli görülen hallerde sınav başka kurum veya kuruluşlara da yaptırılabilir. Bu takdirde sınava ilişkin hususlar anılan kurum veya kuruluşlarla yapılacak protokolle belirlenir."
"(6) Sınav komisyonunca uzmanlık alanlarına göre belirlenen öğretim üyelerinden sınav sorularının hazırlanması ve değerlendirilmesi için hizmet alınabilir. Kurumun veya sınav konularının ilgili olduğu alanda mevzuatı gereği yetkili ve görevli bulunan diğer kamu kurumlarının personeli, soruların hazırlanması ve değerlendirilmesi için görevlendirilebilir. Soru hazırlama ve değerlendirme için kendilerinden hizmet alınanlara veya görevlendirilenlere Kurum tarafından 18/1/2012 tarihli ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esasların 6 ncı maddesinde belirlenen oranları geçmeyecek şekilde ücret ödenebilir.
(7) Sınav sonuçları ilan tarihini müteakip üçüncü takvim yılı sonuna kadar geçerlidir. Sınavın; konular itibarıyla birleştirilmesi ve ayrılması, konularının içeriği, duyurusu, başvuru usulü, yeri, zamanı, şekli, süresi, sonuçlarının ilanı, ücreti ile sınavda başarılı olma şartları, soruların hazırlanması, değerlendirilmesi, denetlenmesi ve bunlar için ödenecek ücrete ilişkin esaslar ile sınav komisyonu ve sınava ilişkin diğer hususlar Kurum tarafından belirlenir."
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "uyarı," ibaresinden sonra gelmek üzere "idari para cezası,", "kayıt ve" ibaresinden sonra gelmek üzere "Kurum internet sitesinde" ibareleri eklenmiştir.
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "Denetim sözleşmeleri ile" ibaresi "Denetim sözleşmelerini ve" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Bir takvim yılında KAYİK denetimi yapmış denetim kuruluşları ilgili takvim yılını müteakip, özel hesap dönemi kullanan denetim kuruluşları ise hesap dönemi kapanışını müteakip dördüncü ayın sonuna kadar yıllık şeffaflık raporunu Kuruma bildirir ve kendi internet sitelerinde yayımlar."
MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan, "tespit edilen" ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(2) Kurul tarafından, 26/9/2011 tarihli ve 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak yapılan düzenlemelere, belirlenen standart ve formlara ve Kurulca alınan genel ve özel nitelikteki kararlara aykırı hareket edilmesi halinde 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 26 ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca idari para cezası yaptırımına karar verilir. Birinci fıkrada belirtilen idari yaptırımlara karar verilmiş olması, ayrıca idari para cezasına karar verilmesine engel teşkil etmez."
MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinin 2 nci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Faaliyet izni birinci fıkranın (c) bendi dışındaki nedenlerle iptal edilenler yeniden yetkilendirme başvurusunda bulunamazlar."
MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin 4 üncü fıkrasının ilk cümlesinde yer alan "ruhsatları ile" ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın (b) bendinde yer alan "hizmetleri stajdan sayılan" ibaresi "staj yapan veya hizmetleri stajdan sayılan" şeklinde, aynı bentte yer alan "31/12/2014" ibaresi "31/12/2015" şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (ç) bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.
"Bu süre Kurul tarafından toplamda 3 yılı aşmamak kaydıyla uzatılabilir."
MADDE 12 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 13 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kurum Başkanı yürütür.
Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi
Sayısı
26/12/2012
28509


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi