Facebook Takip edebilirsiniz

27 Ekim 2014 Pazartesi

Sahtekar

 

Sahtekar

Ücretsiz dilekçeleri 700 liraya varan bedelle satanlar köşeyi döndü. Büyük kazanç, 500 bin liralık vergiyle ortaya çıktı...
 
Dolandırıcılar, banka mağdurlarını hedef aldı. Bankalara ödedikleri aidat, dosya masrafı gibi paraları geri almak isteyenleri tuzağına düşüren sahtekârlar, ücretsiz dilekçeleri vatandaşa 700 liraya varan bedellerle satarak köşeyi döndü. Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankalara ödenen ücretlerin geri alınması için hakem heyetlerinin ve tüketici derneklerinin ücretsiz hizmet verdiğini vurguladı. Dolandırıcıların, tüketicilerin bilinçsizliğini haksız kazanca çevirdiğini anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti: 
 
"TELEFONLA ARIYORLAR "
Dolandırıcılar vatandaşı arıyor. Ardından adresi alıp size postayla kredi kartı formu ile dilekçeleri gönderiyorlar. Formu dolduruyorsunuz ve ücretsiz 2 dilekçeye 700 liraya varan bedeller ödemiş oluyorsunuz. Beni tanıyan bu firmalardan birinin yetkilisi, 'Neden üzerime geliyorsun. Buradan kazandığım parayla geçen yıl 500 bin lira vergi verdim' dedi. Yani ücretsiz dilekçeleri satarak 500 bin lira vergi ödediler. 
 
ÇAĞRI MERKEZİ KURAN REKLAM VEREN VAR
Dolandırıcıların iletişim merkezleri bile kurduğunu ve açıkça suç işlendiğini belirten Aydın Ağaoğlu, şunları kaydetti: "Bazı televizyonlarda reklamları bile giriyor. Hatta bana bile reklamda oynamam için teklifte bulundular. Dolandırıcılığın reklamı bile yapılmaya başlandı. Bu kişilerin yaptığı nitelikli dolandırıcılıktır. Ayrıca, kanunlarımızda, avukat olmadığı halde bu unvanı kullananların hapisle cezalandırılması öngörülüyor." 
TAKVİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi