Facebook Takip edebilirsiniz

7 Ocak 2015 Çarşamba

Öğretmenlere ilave ücret

     Öğretmenlere ilave ücret               Teknik ve endüstri meslek liselerinde öğretmenlik yapanların ek tazminat tutarları belirlendi. Her branşta uygulanacak tazminat oranları farklı...
Başta meslek dersleri olmak üzere öğretmenlerin 2015'te alacakları ilave ücretler belli oldu. Öğretmenlerin öğrenim durumuna ve branşlarına göre belirlenen oranlar üzerinden ilave ücretler tespit ediliyor. 4 yıl ve daha fazla yüksek öğrenim görenler için oran yüzde 15, 3 ve 2 yıllık yüksek öğrenim görenler için yüzde 10 olarak uygulanıyor. Bu oranlar değişik branşlarda da farklılık gösteriyor. 
 
BRANŞ FARKI VAR 
Harita tapu kadastro, inşaat teknolojisi, kimya teknolojisi gibi alanlarda görev yapan öğretmenler için oranlar yüzde 12 ve yüzde 8 olarak uygulanıyor. Bahçecilik, el sanatları, giyim üretim teknolojisi gibi alanlarda görev yapan öğretmenlerde oranlar ise yüzde 9 ve yüzde 6 olarak uygulanıyor. İlave ücret, en yüksek devlet memuru maaşının belirlenen katsayı ve bu oranlarla çarpılması ile bulunuyor. Çıkan miktardan sadece damga vergisi kesintisi yapılabiliyor. Bunun dışında kesinti yapılamıyor. 
 
NASIL HESAPLANIYOR? 
Yüzde 15 oranı uygulanacak bir memur için hesaplama yaparsak... 9500 x 0,079308 x yüzde 15 olarak uygulandığında ilave brüt tazminat 113 lira olarak ortaya çıkıyor. Bu ilave ücretleri alabilmek için söz konusu teknik liselerde öğretmen kadrosunda bulunmak gerekiyor.
 
TAKVİM
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi