Facebook Takip edebilirsiniz

16 Şubat 2016 Salı

3.900 TL Avans

3.900 TL Avans

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere SGK tarafından avans ödemesi yapılıyor. Avans miktarı 3 ay için 3 bin 900 lirayı buluyor.


Emeklilik şartını dolduran kişiler soluğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) alıyor. Ancak emekli aylıklarının hesaplanması, resmi işlemlerin tamamlanması ve paranın hesaba yatması, bazı durumlarda uzun zaman alabiliyor. Emekli aylığı bağlanması süresinin uzaması halinde sıkıntı yaşanmaması için 'avans' formülü geliştirildi.


90 GÜN ŞARTI 
Avans için 2 şart bulunuyor. Emekli aylığının 90 gün içinde bağlanamamış olması durumunda veriliyor ve avans için yazılı başvuru yapılması gerekiyor. Kurum'un genelgesine göre; emekli aylığı talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerine 90 gün içinde gelir ve aylık bağlanamaması durumunda, ilerideki alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödemesi yapılıyor.


3 ASGARİ ÜCRET 
Avans, kişinin alacağı maaşlardan daha sonra düşülüyor. Avans miktarı her 3 ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin 3 katını, gelirlerde ise 2 katını geçmemek üzere belirleniyor. Avans, 1.300 TL x 3 = 3.900 TL'yi, gelirlerde ise 1.300 TL x 2 = 2.600 TL'yi geçmiyor.


Emekli olacağı kesinleşen vatandaşlara maaş ödenene kadar avans veriliyor. SGK şimdi hem emeklilik işlemlerini hem de maaş bağlanma süresini azaltmayı planlıyor.


TAKVİM


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi