Facebook Takip edebilirsiniz

8 Şubat 2016 Pazartesi

81 İl İçin Yeni Teşvik Paketi

81 İl İçin Yeni Teşvik Paketi

Yatırımları artırmaya yönelik hazırlanan mevcut teşvik paketi revize ediliyor. Yeni pakette, yalnızca bölgesel değil, aynı ilin ilçelerine de farklı destekler verilecek.

 

Yerli ve yabancı yatırımları desteklemek amacıyla yeni bir teşvik paketi daha geliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre her il ve ilçe için ayrı bir teşvik paketi hazırlıkları başladı. Aynı ilde bulunmasına rağmen ilçelere sağlanacak destek modeli ve çeşitliliği farklı olacak. Örneğin Ankara'nın daha az gelişmiş bir ilçesi 4. Bölge teşviklerinden yararlanabilirken, bir başka ilçesi 1. Bölgeye sağlanan desteklerden faydalanabilecek.


İLÇELERE DE DESTEK

Kalkınma Bakanlığı bu kapsamda yeni teşvik sistemine dayanak oluşturulan İllerin ve Bölgelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nı (SEGE) 2016 yılında güncelleyecek. Araştırma en son 2011'de güncellenmişti. Sosyal ve ekonomik gelişmişlik seviyelerinin ilçe bazında tespit edilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, teşvik uygulamalarının ilçe bazlı bir yapıya dönüştürülmesi hususunun değerlendirildiğini kaydetti. Teşviklerle yatırımcılara vergi ve sigorta prim indiriminin yanı sıra faiz ve bedelsiz arsa desteği sağlanıyor.


YATIRIM ARTACAK

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda yürütülen çalışmaların amacı yatırım ve üretimin hem daha fazla hem de ihtiyaca uygun olarak desteklenmesi. Büyümeye ivme katması planlanan yeni teşvik paketi ile ilçe bazlı destek sistemine geçilmiş olacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren bir Bakanlık yetkilisi "Yeni teşvik sistemi için ilçelerimizi sosyal ve ekonomik gelişmişlik seviyelerine göre gruplandıracak sağlıklı istatistiklere ihtiyaç var. Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığımızın ilçe bazlı çalışmaları neticesinde teşvik sistemimiz de yeniden gözden geçirilecek" dedi. Kalkınma Bakanlığı, yeni teşvik sistemine dayanak oluşturan İllerin ve Bölgelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nı (SEGE) bu yıl güncelleyecek. Yeni teşvik sisteminde 6 bölge, SEGE'ye göre belirlenmiş bulunuyor. Teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluşunda ve aile hekimlerinin ödeme tutarlarını belirlenmesinde de bu sıralama dikkate alınıyor. Bakanlık bu yıl 81 ilin yanı sıra ilçeler arasındaki gelişmişlik farklarını da ortaya net bir şekilde koymuş olacak.


STAR


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi