Facebook Takip edebilirsiniz

17 Şubat 2016 Çarşamba

Anneye Erken Emeklilik Müjdesi

Anneye Erken Emeklilik Müjdesi


Annelere erken emeklilik için kollar sıvandı. İki bakanlık detaylı çalışma yapıyor. Yeni düzenleme ile kadınlar; sigortalı olmadan önceki doğumları borçlanabilecek, yaş şartını geriye çekerek erken emekli olabilecek

Borçlanmada kadın-erkek farklılığı bitiyor. Kadınlara sigortalı olmadan önce yaptığı doğumlar için de borçlanma imkanı verilmesi amacıyla çalışma yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bürokratları konuyu detaylı olarak inceliyor. Edinilen bilgiye göre; bu konudaki düzenleme yıl içerisinde Meclis gündemine gelebilecek. Düzenlemenin getirilmesiyle, erkekler nasıl iş hayatına atılmadan önceki askerliklerini borçlanarak emeklilik yaş şartını düşürüyorsa, kadınlar da sigortalı olmadan önce yaptığı doğumları borçlanarak aynı imkandan faydalanabilecek. Mevcut yasaya göre; SSK'lı, Bağ- Kur'lu ve memur kadınlar, sigortalı olduktan sonra yaptıkları doğumlar için 3 çocuğa kadar borçlanma yapabiliyor. 3 çocuk için doğum borçlanması, anneye 2 bin 160 gün, yani 6 yıl prim kazandırıyor. Ancak bu uygulama, sigortalı olduktan sonra yapılan doğumları kapsadığı için yaşı geriye çekmiyor.

FARKLILIK BİTİYOR 
 Erkeklerde ise sigorta şartı yok. Sigortalı olmadan önce yapılan askerlik için de borçlanma gerçekleştirilebiliyor. Üstelik bu, işe başlangıç tarihini geriye çekebiliyor ve yaş şartını düşürebiliyor. Şimdi, aynı hakkın kadınlara da sağlanması için kollar sıvandı.

TAKVİM


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi