Facebook Takip edebilirsiniz

24 Şubat 2016 Çarşamba

Çalışan Emeklinin Yüzü Güldü

EmojiÇalışan Emeklinin Yüzü Güldü

Emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenler, yeni zam heyecanı yaşıyor. Maaşlardan yapılan yüzde 10'luk kesintinin kalkması, gelirleri artıracak. Çalışan emekliler heyecanla zammın yansımasını bekliyor


Hükümet,çalışan emekliye verdiği sözü tuttu. Emekli aylığı bağlandıktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırıldı. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinden halen Bağ- Kur kapsamında çalışanlardan yapılan yüzde 10'luk kesinti son buldu. Emekliler bu düzenlemenin getirdiği gelir artışının maaşlara yansımasını heyecanla bekliyor.


NİSAN'DA KESİNTİ YOK 
Destek primi kesintisinin kaldırılmasına yönelik düzenlemenin yer aldığı yasa 10 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; 4/a (SSK - hizmet akdiyle çalışanlar), 4/b (Bağ-Kur - kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar) ve 4/c (Emekli Sandığı - kamu görevlileri) kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanlardan, esnaf olarak çalışmaları sebebiyle aylıklarından Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılanların bu kapsamdaki sigortalılıkları 29 Şubat 2016 tarihi itibariyle sonlandırılıyor. Bu çerçevede SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli yaşlılık aylığı alanların Şubat dönemindeki çalışmaları sebebiyle tahakkuk edecek destek primi Mart 2016 dönemi aylıklarından kesilecek. Bu kişilerin aylıklarından Nisan dönemi itibariyle artık destek primi kesintisi yapılmayacak. Emekli Sandığı kapsamında emekli aylığı alanlardan ise Mart döneminden itibaren destek primi kesintisi yapılmayacak. Destek priminin kaldırılması, emeklilere yüzde 10 zam getirecek.


EMEKLİ SANDIĞI'NA TABİ OLANA İADE
Kesintinin kaldırılmasıyla bazı emeklilere iade imkanı doğdu. Emekli Sandığı kapsamında emekli aylıklarını 3 aylık dönemler itibariyle alanların aylıklarından yersiz olarak kesilen tutarlar iade edilecek. İade için başvuruya gerek olmayacak. Tutar, emeklinin talebine gerek bulunmaksızın hesabına yatırılacak.


TAKVİM

ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi