Facebook Takip edebilirsiniz

15 Şubat 2016 Pazartesi

Emekliye 900 TL

Emekliye 900 TL


  11 milyona yakın emekliye banka promosyonu için sıkı pazarlıklar devam ediyor. Kamu bankaları tekliflerini 600 liraya kadar çıkardı. Memur-Sen, rakamın 900 liraya çıkarılabileceği görüşünde...

Yaklaşık 11 milyon emeklinin beklediği promosyonda kamu bankaları sürprizi yaşandı. Emeklilerin maaş ödemelerini yapmak isteyen kamu bankaları tekliflerini 600 liraya kadar çıkardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yılda yaklaşık 125 milyar liralık maaş ödemesi yapılan emekliler için bankalarla sıkı bir pazarlık yürütüyor.

TEKLİF 2 KATINA ÇIKTI 
 Çalışma Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan görüşmelerin ardından emekliler için bankalarla yeniden masaya oturdu. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin ilk protokol geçen yıl Denizbank ile imzalandı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Denizbank arasında imzalanan protokole göre, emekli aylıklarını 3 yıl bu bankadan almayı kabul eden vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 300 lira promosyon veriliyor. Emekliye maaş ödemek isteyen bankalar bu kez tekliflerini yukarıya çekti. Emekliye yılda 150-200 lira verilmesi önerisinde bulunulurken, Bakanlık bu tutarı yukarı çekmek için pazarlığı sürdürüyor. Memur-Sen, bu rakamın 900 liraya çıkarılabileceğini savunuyor.

YIL DA 450 BİN KİŞİ 
 Emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip bulunuyor. PTT ile bu oran yüzde 90'a ulaşıyor. Özel bankaların payı ise yüzde 10 civarında. Yılda yaklaşık 400- 450 bin kişinin emekli olduğu düşünüldüğünde, bugüne kadar mesafeli davranan bütün bankalar promosyonla ilgilenmeye başladı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, promosyon konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, son aşamalara geldiklerini söyledi. Soylu, "Çabamız emeklilerimizin bundan en fazla istifade etmesine yönelik. Ziraat dahil kamu bankaları ile görüşüyoruz. İnşallah emeklilerimiz bu süreçten istifade eder. Onların cebine girecek her kuruş sistemin duygusal yönünü takviye eder. Bu bizim vaadimiz."

TAKVİM

ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi