Facebook Takip edebilirsiniz

24 Şubat 2016 Çarşamba

İşini Kurana 50 Bin Lira

İşini Kurana 50 Bin Lira

Girişimci gençlere para muslukları açık. Kendi işyerini kurmak isteyen gençler, 50 bin lira hibe desteği alacak

Hükümet, sağladığı desteklerle gençleri iş sahibi yapıyor. Girişimci gençlere para muslukları sonuna kadar açık. 1 Kasım seçimleri öncesi müjdesi verilen ve 17 Aralık itibariyle başlayan uygulama ile, projesi olan gençlere 50 bin lira karşılıksız para, 100 bin lira da faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Girişimci gençler, KOSGEB aracılığıyla uygulanan programa davet ediliyor.


GİDER 30 BİN TL 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın verdiği bilgiye göre; kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemesi halinde de 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. 50 bin liralık hibenin 2 bin lirası 'işletme kuruluş desteği', 18 bin lirası 'kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği', 30 bin lirası da 'işletme giderleri desteği'nden oluşuyor.


VERGİ DESTEĞİ VAR
Hükümet, girişimci gençlere vergi desteği de sağlıyor. İlk defa iş kuran gençlerin, 3 vergilendirme dönemi boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmına gelir vergisi muafiyeti getirildi. 29 yaşını doldurmamış tam mükellefler vergiden müstesna olacak.

TAKVİM


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi