Facebook Takip edebilirsiniz

11 Şubat 2016 Perşembe

Müjde Yasası Maaşları Artırdı

Müjde Yasası Maaşları Artırdı

Milyonların gözü aydın. Beklenen yasa yürürlükte. Muhtarlar 295, polisler 452 lira zamma kavuşurken, emeklinin, uzman erbaşın da geliri arttı. Esnafa, kadına ve gence destek geldi


Müjde yasası maaşları artırdı

Milyonların gözü aydın. Beklenen yasa yürürlükte. Muhtarlar 295, polisler 452 lira zamma kavuşurken, emeklinin, uzman erbaşın da geliri arttı. Esnafa, kadına ve gence destek geldi


Müjde yasası maaşları artırdı Hükümet, müjdelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Emeklilerden gençlere, muhtarlardan polislere, annelerden esnafa kadar pek çok kesime müjdeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa ile BAĞ-KUR kapsamında çalışan emekliler, polisler ve muhtarların geliri artarken, esnafa ve çiftçiye vergi kolaylığı geldi. Doğum yapan çalışan anneler yeni haklara kavuştu. İşte yasanın getirileri:


MUHTARA BİN 300 LİRA: Muhtarların halen bin 5 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseldi. Böylece muhtar ödeneklerinde 295 liralık, bir başka deyişle yüzde 29 oranında artış sağlandı.


POLİSE ZAM: Emniyet hizmetleri tazminatları yüzde 25 artırıldı. Ayrıca emniyet hizmet sınıfında yer alan personelden yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri artırılırken, birinci derece için halen 2 bin 200 olan ek gösterge rakamları 3 bine çıkarıldı. Bu düzenleme ile maaşlar da artırıldı. Örneğin; 1. derecede bulunan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşında 452 lira, 3. derecede bulunan başkomiserin maaşında 324 lira, 1. derecede bulunan polis memurunun maaşında 301 lira ve yeni göreve başlayan polis memurunun maaşında 192 lira net artış meydana geldi. Çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları ise 151 lira arttı.

 

UZMAN ERBAŞA GÖSTERGE ARTIŞI: Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarıldı.


ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ: Ticari kazancı basit usuldeki mükelleflerin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlarının 8 bin lirasına kadar olan kısmı üzerinden gelir vergisi alınmayacak.


ÇİFTÇİYE KDV YOK: Gübre ve yemde KDV sıfırlanacak.


KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK: Sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işyerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşviğinde sigortalı sayısı sınırı kaldırıldı.


TAKVİM


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi