Facebook Takip edebilirsiniz

17 Şubat 2016 Çarşamba

Sigorta Yüzde 20 Ucuzluyor!

Sigorta Yüzde 20 Ucuzluyor!

Zorunlu Trafik Sigortası'nda 2011'de kaldırılan 'kusur indirimi' uygulaması yeniden geliyor. Sistem sigorta şirketlerinin elini rahatlatacak, bu durum tüketiciye yüzde 20 indirim olarak yansıyacak.


Takvim'de yer alan habere göre Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Zorunlu Trafik Sigortası'na yönelik düzenleme için Hazine Müsteşarlığı'nın taslak tasarı üzerinde çalıştığını, yakında Bakanlar Kurulu'na ve Meclis'e getireceklerini söyledi. 
Yapılacak düzenleme için sorunun kökenine inilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, 2011'de kaldırılan 'kusur indirimi' uygulamasını yeniden getirerek sigorta şirketlerini ve tüketiciyi rahatlatacaklarını belirtti.


Kusur indirimi uygulaması ile sigorta şirketleri, tüketiciye ödediği tazminatları öngörebilecek. Kusurlu sürücüye tazminat ödenmemesi torba yasa ile yasalaşacak.


Sektör yetkilileri; düzenlemenin ve rekabetin getirisi olarak da sigorta primlerinin yüzde 20'ye kadar düşmesini bekliyor. Zorunlu Trafik Sigortası'nda yapacakları düzenlemeler ile popülist bir yaklaşım içinde olmayacaklarını belirten Şimşek, şunları söyledi:



İYİ SÜRÜCÜYE DÜŞÜK FİYAT

"Sigortaladığınız risklerin getirisi, götürüsünün dengeli olması lazım. Bu adımla birlikte sigorta primlerinin düşeceğine inanıyorum. Riski düşük olanlara daha düşük primle sistemi iyileştirmemiz gerekiyor..."


GAZETE VATAN


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi