Facebook Takip edebilirsiniz

25 Şubat 2016 Perşembe

Vergi Borcuna Af Geliyor!

EmojiVergi Borcuna Af Geliyor!

Daha önce yapılan vergi affında taksitlerini ödeyemeyen ve zor duruma düşen mükellefler için yeni bir vergi affının yolda olduğu belirtildi.

 

Maliye Bakanlığı ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) kulislerinde konuşulanlara göre yeni bir vergi affının yolda olduğu belirtiliyor. Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yeni bir vergi affı için çalışma başlattıkları konuşuluyor. Vergi affına gerekçe olarak da jeopolitik riskler ve Rusya kriziyle birlikte ihracatın düşmesi, turizmde yaşanan kayıpların artması gösteriliyor.

 

Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan Mali Müşavir Veli İlikli de en son 1.5 yıl önce vergi affı çıktığını ancak ülkenin içinde bulunduğu durum ve ekonomik sıkıntılardan dolayı mükelleflerin taksitlerini zamanında ödeyemediklerini belirterek, "Bu nedenle vergi affı yoluna gidiliyor. Vergi affı bir aydan beri gündemde ve kulislerde konuşuluyor" dedi.

 

Esnafın çok yüksek vergi ve SGK primiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen İlikli, turizm gibi zor durumda olan sektörlere destek kapsamında vergi ve SGK affı çıkararak ülke genelindeki vergi mükelleflerine kolaylık sağlanacağını söyledi.

 

VERGİ AFFI NELERİ KAPSAYACAK?

 

Yapılan çalışmanın, vergi ve SGK primlerine yönelik olduğu ancak öğrenim kredisi gibi tüm kamu alacaklarını kapsaması bekleniyor. Yapılandırmanın çıkması durumunda 31 Aralık 2015'ten önceki tüm kamu alacaklarını kapsayacağı ifade ediliyor.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre 2015 yılı itibariyle mükelleflerin birikmiş borcu faiz ve cezalarla beraber 140 milyar lira düzeyinde.

 

Diğer yandan en son vergi affı 2014 Nisan ayında çıkarılmış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz af niteliğinde bir düzenleme yapmadığımız, matrah artırımı öngörmediğimiz için burada 2011′deki başarının yakalanması ihtimalini düşük görüyorum" açıklamasını yapmıştı.


 Kaynak: Sözcü Gazetesi


ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ =}BLOG: VERGİ, SGK VE KANUN HABERLERİ 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi